Hoppa till huvudinnehåll
 

Över 500 skolor anmälda till Skolval 2022

Nyhet -

I slutet på förra veckan passerade vi 500 anmälda skolor till Skolval 2022 till riksdagen. Det är glädjande att så många skolor ger sina elever möjligheten att göra sin röst hörd, men det finns såklart plats för fler!

Att delta i Skolval till riksdagen är kostnadsfritt. Alla som anmäler sig innan den 31 maj får ett startpaket skickat till sin skola med tips och idéer inför, under och efter valdagen! Anmäler ni er senare går det bra att ladda ner materialet via skolval.mucf.se

Anmäl er redan idag!

Sista dag att anmäla sig är den 10 augusti. Med start i juni börjar vi skicka ut valpaket till alla anmälda skolor. Valpaketet innehåller bland annat valsedlar, valkuvert, valurna, affischer och instruktioner för röstmottagande och rösträkning. Tänk på att det kan ta några dagar att packa och skicka valpaketen till er. Vi utgår från antalet elever på er skola när vi packar valkuvert och valsedlar. Anmäler ni er sent kan det vara bra att arrangera er valdag under den senare delen av valperioden för att med säkerhet ha allt material på plats. Valperioden är mellan den 17 augusti och den 7 september. 

All information om skolval finns på skolval.mucf.se.

Varmt välkomna till Skolval 2022 till riksdagen!