Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+
Europeiska Solidaritetskåren

Årets första ansökningsrunda för EU-bidrag är öppen

Nyhet -

Ansökan inom EU:s ungdomsprogram är nu öppen för första rundan 2023. Deadline för bidragen som gäller mobilitets-, solidaritets- och volontärprojekt stänger 23 februari, medan bidrag som gäller olika typer av partnerskap stänger först 22 mars. Den andra rundan sker under hösten.

Programområden som nu går att söka inom Erasmus+ Ungdom är mobilitetsprojekt inom ungdomsutbyten, kompetensutveckling för dig som jobbar med unga, DiscoverEU inkluderingsinsats och projekt för att öka ungas delaktighet. Inom Erasmus+ Idrott kan man söka mobilitetsprojekt för personal inom idrottssektorn och inom Europeiska solidaritetskåren kan man söka bidrag för volontärprojekt och solidaritetsprojekt.

Deadline för alla dessa bidrag är 23 februari.

Utöver över det här, kan man inom Erasmus+ Ungdom söka bidrag för olika typer av samarbetspartnerskap och småskaliga partnerskap. Ansökan för dessa är öppen fram till 22 mars.

Mer information om hur man söker och länkar till EU-kommissionens ansökningsformulär finns på respektive programsidor:

Erasmus+ Ungdom

Erasmus+ Idrott Mobilitet

Europeiska solidaritetskåren

Behöver ni hjälp?

Om ni har frågor om ansökningsprocessen, eller om ni behöver fråga råd om något kring era planerade EU-projekt, så går det bra att kontakta MUCF:s handläggare på mejl erasmusplus@mucf.se eller esc@mucf.se.

Den 17 januari arrangerar MUCF ett webbinarium för att stöda de som planerar att ansöka inom Erasmus+ Ungdom. Anmälan till webbinariet bör ske senast 16 januari. 

Webbinarium: Ansök om projekt inom Erasmus+ Ungdom

Den 24 januari arrangerar MUCF ett webbinarium för att stöda de som planerar att ansöka inom Europeiska solidaritetskåren. Anmälan till webbinariet bör ske senast 23 januari.

Webbinarium: Ansök om projekt inom Europeiska solidaritetskåren

Vad säger tidigare ansökare?