Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+
Europeiska Solidaritetskåren

Välkommen med i kommunnätverket

MUCF har startat ett nätverk för kommuner som är intresserade av att arbeta strategiskt med EU-programmen Erasmus+ och Europeiska Solidaritetkåren.

MUCF:s nätverksträff för kommunnätverket i Växjö 8 september 2023
MUCF:s träff med kommunnätverket september 2023 Foto: MUCF

Bakgrund

Under 2021 startade MUCF en referensgrupp av kommuner för att undersöka vilka hinder och utmaningar som fanns för att engagera sig inom EU-programmen. Under mötena efterfrågades bland annat mer information om ansökningsprocessen och information som direkt riktar sig till unga.

Referensgruppen frågade också efter mer stöd och kontakt med MUCF samt utökade samarbeten med andra kommuner. En utmaning som pekades ut var hur arbetet med projekten förankras och synkroniseras med kommunernas målsättningar.

Under 2022 följde MUCF upp det här arbetet genom att forma ett nätverk för kommuner som var intresserade av att ansöka om antingen en ackreditering inom Erasmus+ Ungdom eller en Quality Label för volontärprojekt inom Europeiska solidaritetskåren.

Under en träff fick representanter från kommunerna utbyta erfarenheter och ta del av skräddarsydd information om programmen för att arbeta strategiskt med de utmaningar som finns inom ungdomsområdet.

Vem kan delta?

Jobbet med att bygga på och stärka kommunnätverket fortsätter. Nätverket riktar sig till alla kommuner i Sverige som inte har ackreditering inom Erasmus+ eller en Quality Label inom Europeiska solidaritetskåren. Både beslutsfattare och ungdomsledare är välkomna till i nätverket. 

Vi informerar på den här sidan när nästa träff planeras.

Kan det vara något för er? Kontakta oss på erasmusplus@mucf.se eller esc@mucf.se.

Vad tycker deltagarna?