Hoppa till huvudinnehåll
 

Workshop för att förebygga och upptäcka våld

Vi har tagit fram ett material och förslag till upplägg för en workshop som ni kan genomföra i er personalgrupp. I workshopmaterialet har vi samlat information varvat med konkreta tips och diskussionsövningar att genomföra gemensamt i personalgruppen. I materialet presenteras bland annat viktiga begrepp, kunskap om våldsuttryck och utsatta målgrupper samt övningsexempel utifrån situationer som kan uppstå kopplat till att arbeta våldsförebyggande i den öppna fritidsverksamheten. I materialet hittar du även aktuella länkar för dig som vill fördjupa din kunskap.

Workshopmaterialet består av två delar; en instruktion till dig som är chef, verksamhetsansvarig eller motsvarande inom öppen fritidsverksamhet och ska leda workshopen, och ett material att utgå från i genomförandet av workshopen. Utbildningsmaterialet är utformat som en totalt 3 timmar lång utbildning för en personalgrupp. Du kan dela upp utbildningen till flera tillfällen, detta beskrivs vidare i stödmaterialet.

Vi rekommenderar att genomföra workshopen om att arbeta våldsförebyggande först och därefter workshopen om att arbeta för att upptäcka och motverka hedersrelaterat våld och förtryck.