Hoppa till huvudinnehåll
 

Workshop för att förebygga och upptäcka våld

Vi har tagit fram ett material och förslag till upplägg för en workshop som ni kan genomföra i er personalgrupp. I workshopmaterialet har vi samlat information varvat med konkreta tips och diskussionsövningar att genomföra gemensamt i personalgruppen. I materialet presenteras bland annat viktiga begrepp, kunskap om våldsuttryck och utsatta målgrupper samt övningsexempel utifrån situationer som kan uppstå kopplat till att arbeta våldsförebyggande i den öppna fritidsverksamheten. I materialet hittar du även aktuella länkar för dig som vill fördjupa din kunskap.

Workshopmaterialet består av två delar; en instruktion till dig som är chef, verksamhetsansvarig eller motsvarande inom öppen fritidsverksamhet och ska leda workshopen, och ett material att utgå från i genomförandet av workshopen. Utbildningsmaterialet är utformat som en totalt 3 timmar lång utbildning för en personalgrupp. Du kan dela upp utbildningen till flera tillfällen, detta beskrivs vidare i stödmaterialet.

Vi rekommenderar att genomföra workshopen om att arbeta våldsförebyggande först och därefter workshopen om att arbeta för att upptäcka och motverka hedersrelaterat våld och förtryck.

 

Här hittar du workshopmaterial för att motverka och upptäcka hedersrelaterat våld och förtryck. 

 

Vi vill veta vad ni tycker!
Planerar ni att använda workshopmaterialet, och kan tänka er att vara med i en undersökning om det efteråt? Vi letar efter fritidsgårdschefer som använt materialet och vill berätta för oss vad ni tycker. Vi vill gärna veta hur ni använt materialet, om det svarar mot era behov och om ni har önskemål kring vidareutveckling av stödet till er i dessa frågor. Kontakta gärna oss om ni vill delta i undersökningen eller veta mer!

Mejla oss på fritid@mucf.se