Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+
Europeiska Solidaritetskåren

Slutrapportering projekt 2021-2027

Har du fått ditt projekt beviljat mellan 2021-2027? Då ska du slutrapportera genom att använda online-verktyget Beneficiary Module.

Just nu sker väldigt många uppdateringar i Beneficiary Module så den nyaste informationen finner ni alltid på EU-kommissionens webbplats.

Manage the final beneficiary report

Tillgång Beneficiary Module

När ert projekt blivit godkänt och ni har undertecknat och skickat in avtalet till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, gör vi ert projekt tillgängligt i Beneficiary Module. Projektets kontaktperson får då ett e-postmeddelande om detta.

Det är endast kontaktpersonen samt den som är juridiskt ansvarig för projektet som kan logga in i Beneficiary Module första gången.

Mer information om inloggning finns på EU-kommissionens webbplats.

Beneficiary Guides - Project implementation phase

Registrera information i Beneficiary Module

Systemet uppdateras ständigt. För tydlig information kolla i EU-kommissionens manual.

Manage the final beneficiary report

Skapa slutrapporten

När ni har registrerat alla deltagare och projektet har avslutats, är det dags att fylla i själva beskrivande delen av slutrapporten. 

I fall ni har tekniska svårigheter med att fylla i slutrapporten i Beneficiary Module kan ni använda Worddokument och följande mallar. Vänligen notera att ni väljer rätt mall för ert projekt. I ert projektnummer framgår det vilken kod just ert projekt har.

Final Beneficiary Report templates

Dessa mallar ska endast användas för ert eget arbete med slutrapporten så att ni kan överföra all information från Worddokumentet till Beneficiary Module när systemet är fungerande.

OBS! Ni ska endast skicka slutrapporten genom Beneficiary Module.

Vissa dokument ”Annexes” ska även bifogas:

  • Declaration on Honour (ett intyg på heder och samvete)
  • Signerad deltagarlista med namn, födelsedatum och e-postadress:
  • Aktivitetsschema för varje aktivitet. 
  • Eventuella inskannade kvitton eller intyg för kostnader under budgetposterna som inte baseras på schablonbelopp (såsom ”Exceptional Costs” och ”Complementary Activities”).
  • Intyg för grönt resande och inkluderingsstöd för projekt inom Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren:

Spara vissa kvitton

Till slutrapporten ska ni bara bifoga inskannade kvitton för kostnader inom budgetposter som inte baseras på schablonbelopp, som ni har fått bidrag för (såsom ”Exceptional Costs” och ”Complementary Activities”). De budgetposter som baseras på schablonbelopp behöver ni inte styrka med kvitton i slutrapporten (men ni måste spara underlagen för en eventuell framtida stickprovskontroll eller revision).

Frågor

Om ni har frågor om slutrapporteringen kan ni skicka dem till erasmusplus@mucf.se eller esc@mucf.se. Glöm inte att ange ert projektnummer och skriva in ert diarienummer i ämnesraden.