Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+

MUCF utsedd till nationellt programkontor för Erasmus+ Idrott

Från och med 2023 blir MUCF nationellt programkontor för Erasmus+ Idrott. Det är nu första gången som Sverige har ett nationellt kontor för idrottsdelen inom Erasmus+. Från och med 2023 kommer det även att finnas nya mobilitetsmöjligheter för personer som arbetar med idrott som volontärer eller yrkesutövare.

Programdelen Key Action 1, Mobility for sport staff inom Erasmus+ Idrott ger personer som arbetar med idrott möjligheten att öka sina, organisationens eller föreningens kompetenser. Denna programdel kommer att hanteras av oss som programkontor.

-    MUCF har sedan tidigare ett nära samarbete med Riksidrottsförbundet och är glada att få möjligheten att utöka vårt ansvar inom ramen för Erasmus+ genom att utöver ungdomsdelen även bli nationellt programkontor för idrottsdelen av programmet. Vi hoppas att ännu fler personer på detta sätt kommer att få möjlighet till en transnationell erfarenhet genom Erasmus+, säger Ellen Gosdoum, chef för avdelningen för internationellt samarbete.
 
De övriga programdelarna inom Erasmus+ Idrott, Small scale partnership, Cooperation partnership, Not-for-profit European sport event samt Capacity building in the field of sport kommer även fortsättningsvis att sökas centralt hos Europeiska kommissionen. Däremot kommer de organisationer som är intresserade av dessa projektformer kunna ställa sina frågor till oss på MUCF.

Utöver Erasmus+ Ungdom är MUCF även programkontor för EU-programmen Europeiska solidaritetskåren och CERV (Citizens, Equality, Rights and Values).