Hoppa till huvudinnehåll
 

Livesänd valupptakt inför EU-valet

Nyhet -
Bilden tagen den 12 april i Europaparlamentet under en kickoff för Europeiska ungdomsveckan där 800 unga från hela Europa deltog. Foto: Emmy Mohlin, MUCF.

Under EU-skolvalet inför EU-valet bjuder MUCF och Europaparlamentets kontor i Sverige in elever, lärare och andra intresserade till en livesänd valupptakt den 7 maj klockan 13.00-15.00, direkt från Europahuset i Stockholm.

Temat för valupptakten är Vikten av ungas demokratiska delaktighet i EU och Sverige och du kommer att få möta elever och elevorganisationer, lärare och skolledare, myndigheter och andra aktörer – som alla på ett eller annat sätt arbetar för att öka ungas demokratiska delaktighet, inför och efter EU-valet.

MUCF:s generaldirektör Lena Nyberg inleder och deltar även i ett samtal kring makt och inflytande. Vi kommer också att lyfta frågor om tillgänglighet, politiskt engagemang, arbete med skolval och demokrati i skolan och hur demokratiengagemanget kan tas vidare.

Valupptakten är en samproduktion mellan Europaparlamentets kontor i Sverige och MUCF, i samarbete med Youth 2030 Movement, Myndigheten för tillgängliga medier, EU-kommissionen representation i Sverige, Förbundet Vi Unga, A Sister Thing, skolor, Skolverket, Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd samt demokratimentorer i Demokratimentorsnätverket.   

Läs mer och anmäl dig till valupptakten

Bilden ovan är tagen 12 april i Europaparlamentet under en kickoff för Europeiska ungdomsveckan där 800 unga från hela Europa deltog.