Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+ Europeiska Solidaritetskåren

Slutrapportering projekt 2021-2027

Har du fått ditt projekt beviljat mellan 2021-2027? Då ska du slutrapportera genom att använda online-verktyget Beneficiary Module.

Just nu sker väldigt många uppdateringar i Beneficiary Module så den nyaste informationen finner ni alltid på EU-kommissionens webbplats.

Manage the final beneficiary report

Tillgång Beneficiary Module

När ert projekt blivit godkänt och ni har undertecknat och skickat in avtalet till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, gör vi ert projekt tillgängligt i Beneficiary Module. Projektets kontaktperson får då ett e-postmeddelande om detta.

Det är endast kontaktpersonen samt den som är juridiskt ansvarig för projektet som kan logga in i Beneficiary Module första gången.

Mer information om inloggning finns på EU-kommissionens webbplats.

Beneficiary Guides - Project implementation phase

Registrera information i Beneficiary Module

Systemet uppdateras ständigt. För tydligaste information kolla i EU-kommissionens manual.

Manage the final beneficiary report

Skapa ett formulär för slutrapporten

När ni har registrerat alla deltagare och projektet är slut, är det dags att fylla i själva formuläret för den beskrivande delen av slutrapporten. Just nu behöver ni fylla i ett Worddokument. 

Uppdaterade mallar som ska bifogas till er slutrapport finns på EU-kommissionens webbplats.

Final Beneficiary Report templates

Vänligen notera att ni väljer rätt mall för ert projekt. I ert projektnummer framgår det vilken kod just ert projekt har. 

Vissa dokument ”Annexes” ska även bifogas:

För att läsa om hur ni slutför och skickar in er slutrapport i Beneficiary Module så gå till rätt del av guiden som finns på EU-kommissionens webbplats.

How to complete and submit the final beneficiary report via alternative means

Dessa dokument ska sedan mailas till oss tillsammans med andra dokument som inte går att ladda upp.

För projekt inom Erasmus+, maila till: erasmusplus@mucf.com och registrator@mucf.se.

För projekt inom Europeiska solidaritetskåren, maila till esc@mucf.se och registrator@mucf.se.

Spara vissa kvitton

Till slutrapporten ska ni bara bifoga inskannade kvitton för kostnader inom budgetposter som inte baseras på schablonbelopp, som ni har fått bidrag för (såsom ”Exceptional Costs” och ”Complementary Activities”). De budgetposter som baseras på schablonbelopp behöver ni inte styrka med kvitton i slutrapporten (men ni måste spara underlagen för en eventuell framtida stickprovskontroll eller revision).

Frågor

Om ni har frågor om slutrapporteringen kan ni skicka dem till erasmusplus@mucf.se eller esc@mucf.se. Glöm inte att ange ert projektnummer och skriva in ert diarienummer i ämnesraden. 

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: