Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+
Europeiska Solidaritetskåren

Söker ni EU-bidrag och behöver tips?

Nyhet -

Ansökningarna för Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren är öppna fram till 4 oktober. Har din organisation projekt på gång som ni planerar söka bidrag för? Behöver ni kanske lite extra hjälp eller tips i ansökningsprocessen? Vi pratade med två erfarna ansökare - representanter för en organisation och en kommun - för att få tips om vad man kan tänka på inför sin ansökan.

Karin Wouda är verksamhetsansvarig för Awesome People i Örebro. Hennes organisation jobbar med att stärka människor – oftast unga – genom olika pedagogiska aktiviteter. Deras mål är att nå en positiv samhällsförändring med sitt arbete. Vanligtvis sker det här genom olika projekt som drivs lokalt, nationellt eller internationellt. Ett av sätten att finansiera verksamheten är att söka bidrag, något som de gjort framgångsrikt flera gånger. 

Karins tips till nya ansökande är att prata med de som sökt tidigare:

Chantal Coté är internationell strateg för Jönköpings kommun. Även hon har lång erfarenhet av att ansöka om (och få) olika EU-bidrag.
 
Chantal säger att nyckeln ligger i planeringen. Det hjälper att noga tänker igenom vad det är man vill med projektet innan man ansöker om bidrag. Vad är målet? Vad är det man vill uppnå och vilka resultat vill man se? 

Hon råder också att ta emot den hjälp som finns att få. Förutom att Jönköpings kommun fått tips och råd av andra kommuner som sökt, så har de också utnyttjat det stöd som MUCF erbjuder i ansökningsprocessen.

Här berättar Chantal hur de gått till väga:

 

Länkar:

Bidrag som går att söka nu

Om EU-bidragen