Hoppa till huvudinnehåll
 

Erasmus+ Ungdom och Idrott

Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdom och idrott. MUCF har hand om de programdelar som handlar om ungdom och idrott.

Inom dessa kan unga och personer som arbetar med unga ansöka om bidrag för projekt, möten, utbyten, samarbeten och kompetensutveckling i andra länder eller på hemmaplan.

Normalt hålls två ansökningsrundor per år. 

Erasmus+ logo

Erasmus+ Ungdom

Inom Erasmus+ Ungdom handlägger och fördelar MUCF bidrag inom två områden: 

1) Mobilitet, som handlar om ungdomsutbyten och kompetensutveckling för personer som jobbar med unga och projekt för att öka ungas delaktighet.

2) Partnerskap för samarbete, som erbjuder bidrag för små och stora partnerskap mellan organisationer inom ungdomssektorn, men också med organisationer inom andra sektorer. 

Erasmus+ Idrott

Med hjälp av projekt inom Erasmus+ Idrott kan du nätverka, utveckla organisationens kunnande, främja utveckling och spridning av god praxis samt skapa nya metoder och verksamhetsmodeller för idrottssektorn.

Inom denna programdel handlägger och fördelar MUCF bidrag som gäller mobilitetsprojekt för personal inom idrottssektorn. Bidrag som gäller partnerskap för samarbete distribueras centralt i Bryssel.