Webbseminarium om politisk information i skolan

Har du frågor kring politiska samtal i skolan? Ta del av metoder och tips på hur ni förbereder er innan, under och efter aktiviteter. Samt hur ni på bästa sätt inkluderar elever i processen.

Innehåll

Att bjuda in politiska partier till skolan kan vara ett första möte med politiken för många elever. Andra sätt att skapa politiska samtal kan vara debatter och värdegrundsövningar. För att upplevelsen ska bli positiv finns flera saker du som lärare eller skolledare kan göra. I webbseminariet kommer vi ta upp metoder och frågor som ni kan använda i klassrummet innan, under och efter ni anordnar aktiviteter. Sveriges elevkårer och Sveriges elevråd SVEA deltar för att prata om hur skolor kan involvera elever i aktiviteter som sker under ett valår. Webbseminariet kommer att bygga på Prata Politik! ett metodmaterial om demokratiska samtal i skolan som ges ut i ny upplaga av MUCF i april.

Webbseminariet är en webbsänd föreläsning där du har möjlighet att ställa frågor till talarna. För att du ska kunna delta behöver du en dator, bra internetuppkoppling, hörlurar och en uppdaterad Flash Player. Alla som anmäler sig kommer att få en länk skickad till sin e-postadress innan webbseminariet. 
För er som inte har möjlighet att delta den 17 april, kan istället se webbseminariet i sin helhet på MUCF:s webbplats.

Webbseminariet är kostnadsfritt.

Målgrupp

Lärare och skolledare för grundskolan årskurs 7-9 eller gymnasiet.

Tid

17 april. Klockan 15.00-15.45.

Anmälan

Anmäl dig senast 10 april i vårt anmälningsverktyg.

OBS! förlängd anmälningstid till den 16 april.

Dnr: 0382/18