Våldsprevention 2017 - Tillsammans för att stoppa mäns och killars våld

En konferens om hur våldspreventiva insatser med ett genusperspektiv blir en självklar del av ditt arbete. Konferensen är fullbokad.

När: 7-8 december

Var: Norra Latin, Stockholm City Conference Centre, Drottninggatan 71B, Stockholm

Syftet med konferensen är att vi alla tillsammans ska kunna bidra till målsättningen om att alla unga ska nås av våldsförebyggande insatser med genusperspektiv. Under konferensen presenteras olika perspektiv på, kunskap om och erfarenheter av att arbeta våldsförebyggande med ett genusperspektiv på såväl strategisk som praktisk nivå. Vi bjuder dessutom på möjlighet till erfarenhetsutbyte och framåtblickande från unga själva, professionella och politiker. Moderatorer på konferensen är Luis Lineo, ordförande MÄN och Olga Persson, generalsekreterare Unizon.

Målgrupp

Konferensen är för dig som fattar beslut om eller arbetar med unga i kommuner, landsting, myndigheter eller civilsamhället.

Program

Klicka på respektive dag för att se fullständigt program. Programmet kommer att uppdateras med namn på medverkande och ytterligare information kontinuerligt.

Anmälan

Konferensen är fullbokad. Anmälan är bindande men kan överlåtas.

Direktsändning

Konferensen kommer att direktsändas via länkarna nedan:

Direktsändning 7 december

Direktsändning 8 december - av seminarium 1C, 2C och 3C.

Sändningarna kommer även att gå att se i efterhand på en ny länk som vi publicerar här senare. 

Kostnad

Konferensen kostar 1 000 kr. I priset ingår lunch och fika båda dagarna.

Arrangörer

Sveriges Kommuner och Landsting, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Länsstyrelserna och organisationerna MÄN och Unizon.

En vecka fri från våld

Konferensen ingår i En vecka fri från våld som är ett samarbete mellan Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, SKL - Sveriges Kommuner och Landsting, Länsstyrelserna, MÄN och Unizon. Under veckan uppmärksammar vi vikten av våldsförebyggande arbete med genusperspektiv, tillsammans för att förebygga mäns och killars våld.