Vad händer på rikskonferensen?

Vi kommer att fylla två dagar med intressant och spännande innehåll där den gemensamma nämnaren är ungas inflytande. Här kan du följa hur programmet växer fram, hur flera pusselbitar tillsammans blir MUCF:s rikskonferens 2019!

 

Svartvit bild på Andreas Magnusson

Tre frågor till Andreas Magnusson

Under MUCF:s rikskonferens 27 - 28 november tar vi upp en rad aktuella ämnen, alla med anknytning till årets tema ungas inflytande. Andreas Magnusson från Dalarna har ett stort engagemang i miljörörelsen FridaysForFuture. Under rikskonferensen kommer Andreas och hans kollega Melda att delta i plenum och hålla i ett seminarium som går under rubriken ”Inflytandets pris” där de delar med sig av erfarenheter av hot och hat i samband med deras engagemang.

1. Berätta kort om dig själv

Jag heter Andreas Magnusson och är 15 år gammal. Jag är klimataktivist och aktiv i klimatrörelsen FridaysForFuture. Jag väljer att agera istället för att sitta och passivt titta på medans mänskligheten gör allt som kan göras fel just fel. Jag brinner för att inspirera människor att göra rätt genom att använda mina plattformar och min röst till att lyfta de problem vi står inför idag!

2. Varför är det viktigt att lyfta ungas inflytande 2019?

Jag tror att genom att lyfta ungas inflytande så bidrar man till en stark och välfungerande demokrati. Vi måste ha en röst om vi ska ha en endaste möjlighet att kunna ta över den här planeten efter er.

3. Vad hoppas du kunna ge deltagarna under konferensen?

Jag hoppas kunna ge deltagarna en ögonöppnare om hur hårt de unga faktiskt kämpar för en framtid på den här planeten. Jag hoppas kunna visa hur hårt motstånd vi faktiskt möter på olika sätt. Inte alltid via hat, utan många gånger via påhittad fakta som redan är motbevisad. Jag hoppas kunna visa att det inte går att argumentera mot oss. Och jag hoppas kunna inspirera deltagarna till att göra bättre.

Nu har vi passerat 500 anmälda till MUCF:s rikskonferens 2019

Med drygt 5 veckor kvar till MUCF:s rikskonferens 2019 har vi passerat 500 deltagare! Vi är både stolta och glada att intresset för vårt konferens är stort.
Det välfyllda programmet är fastställt och vi ser fram emot två spännande dagar då vi, tillsammans med många andra aktörer, ska sprida kunskap och diskutera frågor som rör ungas livsvillkor och civilsamhällets förutsättningar. Vi har plats för fler deltagare och hoppas att du som inte redan anmält dig tar tillfället i akt! Missa inte årets viktigaste konferens för dig som jobbar eller beslutar i frågor som rör unga eller det civila samhället.

Hoppas att vi ses på Folkets Hus i Stockholm den 27-28 november!

 Åsa Ekman i svartvitt

Tre frågor till Åsa Ekman

Under MUCF:s rikskonferens tar vi upp en rad aktuella ämnen, bland annat att Barnkonventionen blir svensk lag i januari 2020. Åsa Ekman är expert på barnkonventionen och kommer hålla ett inspirerande föredrag i plenum och delta i ett seminarium med rubriken "Ungas rätt till fritid - om artikel 31 och barnkonventionen blir lag 2020".

1. Berätta kort om dig själv?

Yes, Åsa Ekman heter jag och jag hjälper organisationer med arbetet kring barnkonventionen och barnets rättigheter. Det kan handla om utbildningar, strategiskt och operativt stöd i organisationens barnsrättsarbete eller genomföra dialoger med barn och unga. Jag tycker barnkonventionen och barnets rättigheter är det bästa en kan jobba med, så det har jag gjort i lite mer än 15 år i olika roller och uppdrag.  

2. Varför är det viktigt att lyfta ungas inflytande 2019?

Det är alltid viktigt att lyfta ungas inflytande, oavsett vilket år det än är. Det är en mänsklig rättighet som vi tyvärr måste bli mycket bättre på i Sverige. Det är viktigt för individen, för organisationen som involverar barn och unga och det är viktigt för samhället i stort. Det så oändligt många anledningar till varför det är viktigt, och egentligen borde det räcka som argument att det är en rättighet. 

3. Vad hoppas du kunna ge deltagarna under konferensen? 

Jag hoppas kunna bidra med några svar om barnkonventionen och barnets rättigheter. Men också att deltagarna får med sig ett gäng frågor och tankar hur dom kan inkludera barnrättsperspektivet i det arbete som dom redan gör. 

Ta del av hela programmet och anmäl dig till MUCF:s rikskonferens här.
 

Lars Trädgårdh i svartvitt

Tre frågor till Lars Trägårdh

Under MUCF:s rikskonferens finns det möjlighet att välja bland 27 olika seminarium. Ett av dem går under rubriken Vem kan en lita på? och  handlar om hur tilliten hos unga ser ut och har sett ut över tid. Lars Trägårdh är professor och kommer att delta under seminariet som genomförs under torsdagen. 

1. Berätta kort om dig själv?

Jag doktorerade 1993 i historia vid UC Berkeley och är med Henrik Berggren författare till den omskrivna och kritikerrosade boken ”Är svensken människa?”. Min forskning har rört den svenska modellens historiska rötter.

Mellan 2011–2013 var jag ledamot i Reinfeldt-regeringens Framtidskommission. Jag medverkar ofta i det offentliga samtalet, i tidningar, radio och TV. För nuvarande leder jag ett större forskningsprojekt om samhällskontraktet och den sociala tilliten i Sverige, som heter ”Tillitsbarometern”.

2. Varför är det viktigt att lyfta ungas inflytande 2019?

Som klimatkrisen och Greta Thunbergs exempel visar står mycket på spel just nu vad gäller vår framtid och inte minst unga människors förtroende för politiken och våra gemensamma institutioner. Data från Tillitsbarometern och andra undersökningar om social tillit visar på lägre nivåer av tillit för unga än för de som är äldre. Det är givet hur viktigt tillit är för samhällets sammanhållning och demokratins hälsa, därför är frågor rörande unga - vår framtid – och deras inflytande och delaktighet oerhört viktiga.

3. Vad hoppas du kunna ge deltagarna under konferensen? 

Min ambition är att teckna en bild av det svenska tillståndet idag med fokus på tillit, demokrati och social sammanhållning. ”Är det svenska samhällskontraktet intakt? Inkluderas de unga?” Utifrån färska data från Tillitsbarometern kommer jag att sätta fokus på frågor som arbete, jämlikhet, jämställdhet, mångfald, integration och segregation. Vidare kommer jag att diskutera balansen mellan medborgarskap och nationell demokrati, å ena sidan, och mänskliga rättigheter och globala ambitioner, å den andra sidan.
Ta del av seminarieprogrammet här.

Drygt 400 anmälda till MUCF:s rikskonferens 27-28 november

Intresset för MUCF:s rikskonferens är stort. Med åtta veckor kvar till konferensen har vi passerat 400 anmälda och anmälningarna fortsätter att flöda in. Lokalerna i Folkets Hus rymmer fler och vi hoppas att vi ska fylla dem under dagarna. Vill du också anmäla dig till årets viktigaste mötesplats för personer som arbetar med eller beslutar i frågor som rör ungas levnadsvillkor eller civilsamhällets förutsättningar?
Ta del av mer information och anmäl dig här.

Generaldirektör Lena Nyberg hälsar dig välkommen till MUCF:s rikskonferens 2019

"Vill du veta mer om ungas inflytande? Vill du diskutera hur vi på bästa sätt kan ge unga inflytande? - Kom till vår Rikskonferens i Stockholm"

 Anmäl dig här

Lena Nyberg hälsar välkommen till MUCF:s rikskonferens 2019 from MUCF on Vimeo.

Vill din organisation synas under MUCF:s rikskonferens?

Du vet väl att vi erbjuder utställarplatser i Folkets Hus lokaler under MUCF:s rikskonferens? Under två dagar har din organisation möjlighet att synas och kommunicera med våra deltagare som arbetar med frågor som berör unga eller civilsamhällesfrågor. Vi erbjuder tre olika storlekar på monterplatserna. Läs mer och boka här.
 

Boka din monter på MUCF:s rikskonferens 2019 from MUCF on Vimeo.

300 anmälda till MUCF:s rikskonferens

Med 10 veckor kvar till MUCF:s rikskonferens passerade vi i veckan 300 anmälda! Vi tycker givetvis att det är jättekul att det finns ett stort intresse för vår största och viktigaste mötesplats som lyfter frågor som berör ungas inflytande och civilsamhällets förutsättningar. Totalt finns det plats för 800 besökare i lokalerna i Folkets Hus i Stockholm och vi hoppas att anmälningarna fortsätter att strömma in i samma takt. 

Jobbar du med eller tar beslut om unga eller civilsamhället? Då är MUCF:s rikskonferens mötesplatsen för dig!

Läs mer och anmäl dig via länken. 

Sy ihop din egen rikskonferens 

Under MUCF:s rikskonferens den 27-28 november kommer du att få ta del av ett flertal spännande och intressanta föreläsningar i plenum. Bland huvudtalarna finns Amanda Lind, Per Grankvist, Åsa Ekman, Carl Heath, Melda Nahnfeldt och Andreas Magnusson.
Konferensen erbjuder även fyra olika seminariepass med 27 valbara seminarier inom olika inriktningar. 

  • Demokrati & inflytande
  • Styrning & ledning
  • Social inkludering
  • Arbete & utbildning
  • Fritid
  • Psykisk hälsa

Vilken kunskap behöver du fylla din verktygslåda med? Läs mer om seminarierna och sy ihop din egen rikskonferens!

Linus hälsar välkommen!

" Världens bästa konferencier, utan tvivel". Så skrev en av besökarna i utvärderingen efter 2017 års rikskonferens. Linus Wellander har under flera år varit moderator och är mycket uppskattad. Kika på filmen där Linus hälsar dig välkommen till årets rikskonferens!