Hoppa till huvudinnehåll
 

Rätt att veta: Sex mot ersättning

Grafik med citatet "Jag har fått pengar för sex och nu känns det inte bra. Hur kan jag må bättre?" Välkommen till digitalt seminarie om Sex mot ersättning.
Datum/tid
-
Plats
Online, via Zoom

Under 2021 utvecklar vi webbutbildningen Rätt att veta! I samband med det erbjuder vi kostnadsfria seminarier om två högaktuella ämnen: Sex mot ersättning samt Hbtqi och heder.

Osynliggörande. Att inte finnas. Det är resultatet av vad våra normer om kön och sexualitet kan göra för grupper av unga som har sex mot ersättning. Det här seminariet har fokus på hbtqi-personer och migranter/ensamkommande. Grupper som är särskilt osynliggjorda men som i allra högsta grad finns och som lever i en utsatthet som de flesta inte har någon kunskap om. 

Medverkande

Suzann Larsdotter är socionom, sexolog och legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Hon har gjort flera studier om hbtq-personer och sex mot ersättning och anlitas ofta som sakkunnig i frågan. Suzann är en av författarna till "Osynliga synliga aktörer. HBT-personer med erfarenhet av att sälja och/eller köpa sexuella tjänster". 

Anja Persson, projektledare och kurator på Pegasus råd och stöd. Mellan 2017 och 2021 arbetade Pegasus råd och stöd med och för unga hbtqi-personer med erfarenhet av eller funderingar kring sex mot ersättning. Våren 2021 släpptes projektets samlade erfarenheter i "Pegasusguiden - för att bättre möta unga hbtqi-personer som har sex mot ersättning". 

Madeleine Söderberg är utvecklingsledare på MUCF. Hon har lång erfarenhet av att föreläsa om hedersrelaterat våld och förtryck. På senare år har hon fokuserat särskilt på den dubbla utsatthet hos unga hbtq-personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. 

Dessutom medverkar

Newcomers Youth, RFSL Ungdoms verksamhet som riktar sig till unga hbtqi-personer som är asylsökande, papperslösa eller nyanlända i Sverige. Det övergripande målet är att skapa trygga mötesplatser, ge rådgivning och erbjuda en plattform för självstärkande aktiviteter och aktivism. 

Feedback