Hoppa till huvudinnehåll
 

Utbildning för internationella projekt/verksamheter i MUCF:s Samverkansmodell

Driver eller planerar ni ett internationellt projekt/verksamhet med flera olika samarbetspartners? Då kan vi erbjuda er en utbildning i MUCF:s Samverkansmodell.

MUCF:s Samverkansmodell är ett verktyg för att hjälpa er med samverkansprocesser av olika slag som sker mellan offentlig sektor och civilsamhället.

Under tre utbildningstillfällen kommer ni att få möjlighet att lära er mer om modellen och testa att använda den i ert projekt/verksamhet.

Vi prioriterar er som arbetar med Ersamus+, Europeiska solidaritetskåren eller är Eurodesk-kontaktpunkter.

Bra att veta om utbildningen

För att ni ska få ut mesta möjliga av utbildningen är det bra om ni är mer än en person från projektet/verksamheten som deltar. Det är bra om ni representerar minst två av de olika organisationer som ska samverka, helst representanter både från civilsamhället och offentlig sektor. Men detta är inget krav.

Ni behöver kunna medverka vid alla tre kurstillfällena. Mellan träffarna arbetar ni med att applicera det som känns relevant från Samverkansmodellen i ert projekt/verksamhet.

Träff 1: 13 september

Träff 2: 18 oktober

Träff 3: 13 december

Kurstillfälle 1: Ni får en introduktion till MUCF:s Samverkansmodell och får exempel på hur den kan användas. Ni får presentera era projekt/verksamhet och var ni är i er samverkansprocess just nu. Under första träffen kommer vi fokusera på Fasen förutsättningar i Samverkansmodellen. Vi kanske också arbetar med fasen Identifiera och involvera beroende på var ni är i era processer.

Kurstillfälle 2: Ni återkopplar hur ni har arbetat vidare i era respektive samverkansprocesser sedan förra träffen och hur ni har använt er av Samverkansmodellen. Vi arbetar vidare med fasen Identifiera och involvera och även Planera och justera beroende på var ni är i era processer.

Kurstillfälle 3: Ni återkopplar precis som på förra träffen om hur ert arbeta har fortsatt och hur ni har arbetat med Samverkansmodellen. Vi går igenom och jobbar med de sista delarna i Samverkansmodellen och ni får möjlighet att planera hur ni ska arbeta vidare.

Under alla kurstillfällen kommer ni tillsammans med era partners och de andra i utbildningen få diskutera och reflektera över olika frågeställningar. Vi varvar kortare föredrag med diskussioner och det mesta handlar om att ni ska hitta ett sätt att använda er av Samverkansmodellen och samtidigt utveckla er samverkansprocess.

Kursspråket kommer att vara svenska, men om ni har internationella partners som gärna medverkar så hör av er så kan vi se om vi kan lösa det. (Samverkansmodellen håller på att omarbetas till engelska och den kommer gå att dela med era internationella partners under hösten).

Anmälan

Anmäl dig redan idag! 

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: