Själva genomförandet av enkäten sker varje höst mellan den 1 oktober och den 30 november. Under den perioden ansvarar kommunen, stadsdelen eller regionen för att undersökningen når de unga som ska svara på enkäten.
Undersökningen görs i verktyget Lupportalen som kommunens samordnare får tillgång till i samband med att undersökningen ska genomföras.
I Lupportalen kan man följa insamlingen i realtid. Efter avslutad undersökning kan man se resultaten och genomföra enklare analyser och presentationer.
Lupportalen
Du kan komplettera den muntliga informationen med att visa filmen nedan. Den ska stärka de ungas motivation att svara på enkäten då den visar hur Lupp kan göra skillnad i deras vardag.
Film för unga som ska göra Lupp, vimeo.com
Använd lektionstid för att sätta undersökningen i ett större sammanhang. Det kan hjälpa skolan att använda Lupp som ett lärande tillfälle om inflytande.
Att besvara en enkät innebär att personen lämnar samtycke till att lämna sina personuppgifter. En tumregel brukar vara att barn under 15 år generellt sett inte anses ha nått en sådan mognad att de själva kan lämna samtycke och att målsmän därför bör göra det.
Länk: För att få vägledning se datainspektionens webbplats
Tänk på att pappersenkäter måste vara överförda till den elektroniska versionen innan enkäten stängs den 1 december. Det arbetet utförs av den lokala samordnaren.
Deltagar-ID kan inte kopplas ihop till enskilda svar, det är endast ett sätt att följa upp hur insamlingen av svar går. Användande av deltagar-ID kräver administration från dig som samordnar undersökningen lokalt.
Dela denna artikel på Facebook, Twitter eller via e-post.
Skicka e-post till oss som arbetar med Lupp
lupp@mucf.se
E-postadress
Skicka
Läs mer om våra nyhetsbrev.