Registrera din organisation innan du ansöker

För att kunna delta i Erasmus+ Ung och Aktiv måste du skapa ett användarkonto och registrera din organisation i en särskild databas, EU-kommissionens ”Organisation Registration System”. Du behöver bara registrera er en gång och registreringen gäller fram till 2020. 

Vem som registrerar sig

Alla organisationer som ska delta i ett projekt inom Erasmus+ Ung och Aktiv ska vara registrerade. En organisation kan till exempel vara ett företag, en förening eller en kommun. Den som registrerar organisationen behöver inte vara organisationens kontaktperson i ansökan. Till exempel kommuner ska ha ett enda PIC-nummer men kommer ofta att ha många projekt med olika kontaktpersoner.

Så här gör du för att registrera din organisation

1. Skapa ett användarkonto

Skapa ett EU-login

2. Registrera organisationen

För att kunna ansöka ska du ha en kod, Organisation ID (OID). För att få koden registrerar du uppgifter om er organisation i databasen Organisation Registration system. Har ni ett PIC-nummer sedan tidigare har era uppgifter förts över till databasen automatiskt. Med hjälp av ert gamla PIC-nummer kan ni lätt söka upp er nya OID-kod. Uppgifterna i databasen läggs automatiskt in i er ansökan. Se därför till att informationen är uppdaterad och korrekt innan nibörjar fylla i ansökningsformuläret. För att er OID ska kunna valideras (godkännas) måste alla organisationer och kommuner ladda upp två formulär i databasen, "Rättssubjekt" (Legal Entity Form) och "Bankuppgifter" (Financial Identification).

Organisation Registration system

Hjälp att fylla i fält i databasen

I databasen Europa Authentication Service (ECAS) finns olika fält som ska fyllas i. Nedan har vi listat de fält vi får flest frågor om:
 
  •   Organisation type – det är viktigt att välja vilken typ av organisation ni är. Gå till rutan där ni väljer Framework Programme, välj fliken EAC och välj typ av organisation.
  •   Business Registration Number – ange exempelvis skolans skolenhetskod eller "not applicable".
  •   VAT-kod – är ingen obligatorisk uppgift. Det går bra att skriva "not applicable".
  •   Registration Authority – om ni inte vet, skriv "not applicable".
  •   Legal Form – går att välja "Unknown" eller lämnas fritt.
  •   Contact – organisationens kontaktperson.
  •   LEAR – används endast vid centraliserade ansökningar som skickas direkt till EU-kommissionen.

 

Erasmus+ logo