Registrera din organisation innan du ansöker

För att kunna delta i Erasmus+ Ung och Aktiv måste du skapa ett användarkonto och registrera din organisation i en särskild databas, EU-kommissionens Participant Portal. Du behöver bara registrera er en gång och registreringen gäller fram till 2020. 

Vem som registrerar sig

Alla organisationer som ska delta i ett projekt inom Erasmus+ Ung och Aktiv ska vara registrerade. En organisation kan till exempel vara ett företag, en förening eller en kommun. Den som registrerar organisationen behöver inte vara organisationens kontaktperson i ansökan. Till exempel kommuner ska ha ett enda PIC-nummer men kommer ofta att ha många projekt med olika kontaktpersoner.

Så här gör du för att registrera din organisation

1. Skapa ett användarkonto

Skapa ett användarkonto på Europa Authentication Service (ECAS). Första gången du är på den här webbsidan ska du välja ”External”.

Europa Authentication Service (ECAS)

Observera att det kan ta upp till 1 h innan du får lösenordet till din e-post.

2. Registrera organisationen

När du fått ett användarkonto kan du registrera organisationen i Participant Portal.

Participant Portal

Välj ”Log in” och sedan går du in på ”Organisations” och väljer ”Register”. Fyll i fälten i databasen.

När du har gjort det får du en kod - Participant Identification Code, PIC. Koden är ett identifikationsnummer för din organisation som ska användas varje gång som ni ansöker om bidrag inom Europeiska Solidaritetskåren hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Det är bra om ni är två personer som är ansvariga för PIC-koden.

För att en PIC ska kunna valideras (godkännas) måste alla organisationer och kommuner ladda upp två formulär i databasen, "Rättssubjekt" (Legal Entity Form) och "Bankuppgifter" (Financial Identification). När ni har slutfört registreringen i databasen så behöver ni logga ut och logga in igen för att kunna ladda upp dem.

Instruktioner för var ni hittar formulären, hur ni fyller i dem och laddar upp dem i databasen finns i hjälpdokumentet  Instruktioner för komplettering av PIC. Projektledaren för informella grupper ska ladda upp en kopia på sitt pass.

Hjälp att fylla i fält i databasen

I databasen Europa Authentication Service (ECAS) finns olika fält som ska fyllas i. Nedan har vi listat de fält vi får flest frågor om:
 
  •   Organisation type – det är viktigt att välja vilken typ av organisation ni är. Gå till rutan där ni väljer Framework Programme, välj fliken EAC och välj typ av organisation.
  •   Business Registration Number – ange exempelvis skolans skolenhetskod eller "not applicable".
  •   VAT-kod – är ingen obligatorisk uppgift. Det går bra att skriva "not applicable".
  •   Registration Authority – om ni inte vet, skriv "not applicable".
  •   Legal Form – går att välja "Unknown" eller lämnas fritt.
  •   Contact – organisationens kontaktperson.
  •   LEAR – används endast vid centraliserade ansökningar som skickas direkt till EU-kommissionen.

 

Erasmus+ logo