Registrera din organisation

För att kunna delta i Europeiska Solidaritetskåren måste du skapa ett användarkonto och registrera er organisation i en särskild databas, EU-kommissionens ”Organisation Registration System”. Ni behöver bara registrera er en gång och registreringen gäller till och med 31 december 2020. Observera att organisationer som redan är registrerade för projekt inom Erasmus+ Ung och Aktiv inte behöver registrera sig på nytt.

Alla organisationer som ska delta i ett projekt inom Europeiska Solidaritetskåren ska vara registrerade. En organisation kan till exempel vara ett företag, en förening eller en kommun. Den som registrerar organisationen behöver inte vara organisationens kontaktperson i ansökan. Kommuner ska till exempel ha en enda OID-kod men kommer ofta att ha många projekt med olika kontaktpersoner.

Så här gör du för att registrera din organisation

1. Skapa ett användarkonto

Skapa ett EU-login

2. Registrera organisationen

För att kunna ansöka ska du ha en kod, Organisation ID (OID). För att få koden registrerar du uppgifter om er organisation i databasen Organisation Registration system. Har ni ett PIC-nummer sedan tidigare har era uppgifter förts över till databasen automatiskt. Med hjälp av ert gamla PIC-nummer kan ni lätt söka upp er nya OID-kod. Uppgifterna i databasen läggs automatiskt in i er ansökan. Se därför till att informationen är uppdaterad och korrekt innan ni börjar fylla i ansökningsformuläret. För att er OID ska kunna valideras (godkännas) måste ni ladda upp två formulär i databasen, "Rättssubjekt" (Legal Entity Form) och "Bankuppgifter" (Financial Identification).

Organisation Registration system

Hjälp att fylla i fält i databasen

I databasen Europa Authentication Service (ECAS) finns olika fält som ska fyllas i. Nedan har vi listat de fält vi får flest frågor om:
  • Organisation type – det är viktigt att välja vilken typ av organisation ni är. Gå till rutan där ni väljer Framework Programme, välj fliken EAC och välj typ av organisation.
  • Business Registration Number – ange exempelvis skolans skolenhetskod eller "not applicable".
  • VAT-kod – är ingen obligatorisk uppgift. Det går bra att skriva "not applicable".
  • Registration Authority – om ni inte vet, skriv "not applicable".
  • Legal Form – går att välja "Unknown" eller lämnas fritt.
  • Contact – organisationens kontaktperson.
  • LEAR – används endast vid centraliserade ansökningar som skickas direkt till EU-kommissionen.

Europeiska Solidaritetskåren logotyp