Registrera din organisation

För att kunna delta i Europeiska Solidaritetskåren måste du skapa ett användarkonto och registrera er organisation i en särskild databas, EU-kommissionens ”Organisation Registration System”. Ni behöver bara registrera er en gång och registreringen gäller fram till 2020. Observera att organisationer som redan är registrerade för projekt inom Erasmus+ Ung och Aktiv inte behöver registrera sig på nytt.

Vem som registrerar sig

Alla organisationer som ska delta i ett projekt inom Europeiska Solidaritetskåren ska vara registrerade. En organisation kan till exempel vara ett företag, en förening eller en kommun. Den som registrerar organisationen behöver inte vara organisationens kontaktperson i ansökan. Kommuner ska till exempel ha ett enda PIC-nummer men kommer ofta att ha många projekt med olika kontaktpersoner.

Så här gör du för att registrera din organisation

1. Skapa ett användarkonto

Skapa ett EU-login

2. Registrera organisationen

För att kunna ansöka ska du ha en kod, Organisation ID (OID). För att få koden registrerar du uppgifter om er organisation i databasen Organisation Registration system. Har ni ett PIC-nummer sedan tidigare har era uppgifter förts över till databasen automatiskt. Med hjälp av ert gamla PIC-nummer kan ni lätt söka upp er nya OID-kod. Uppgifterna i databasen läggs automatiskt in i er ansökan. Se därför till att informationen är uppdaterad och korrekt innan ni börjar fylla i ansökningsformuläret. För att er OID ska kunna valideras (godkännas) måste ni ladda upp två formulär i databasen, "Rättssubjekt" (Legal Entity Form) och "Bankuppgifter" (Financial Identification).

Organisation Registration system

Hjälp att fylla i fält i databasen

I databasen Europa Authentication Service (ECAS) finns olika fält som ska fyllas i. Nedan har vi listat de fält vi får flest frågor om:
  • Organisation type – det är viktigt att välja vilken typ av organisation ni är. Gå till rutan där ni väljer Framework Programme, välj fliken EAC och välj typ av organisation.
  • Business Registration Number – ange exempelvis skolans skolenhetskod eller "not applicable".
  • VAT-kod – är ingen obligatorisk uppgift. Det går bra att skriva "not applicable".
  • Registration Authority – om ni inte vet, skriv "not applicable".
  • Legal Form – går att välja "Unknown" eller lämnas fritt.
  • Contact – organisationens kontaktperson.
  • LEAR – används endast vid centraliserade ansökningar som skickas direkt till EU-kommissionen.

Europeiska Solidaritetskåren logotyp