Möt Karin, konferensens projektledare

Alla stora konferenser kräver någon som håller i alla trådar. För UNG IDAG 2020 heter hon Karin Hellström.

Foto på Karin Hellström som är projektledare för UNG IDAG 2020

Planeringen inför UNG IDAG 2020 är i full gång, men på grund av den pågående pandemin har projektgruppen ställts inför flera utmaningar. Vanligtvis samlas till exempel omkring 800 personer på den årliga konferensen, men ett så stort antal deltagare tror inte Karin är realistiskt.

- Nej, vi arbetar utifrån scenariot att Folkhälsomyndigheten godkänner att 499 personer får samlas. Men om det blir så eller ej kan vi inte heller sia om. Oavsett gör vi vårt yttersta för att det ska bli två riktigt bra dagar även om antalet deltagare kommer att vara färre.

Hur har planeringen förändrats med anledning av Coronapandemin?

 - Att planera en konferens som vi inte vet om den blir av eller ej är en utmaning. Det känns som om jag måste gasa och bromsa på samma gång, men mycket handlar om att vara flexibel och öppen för att saker kan komma förändras under hösten.

Även om en hel del anpassas utifrån myndigheternas rekommendationer, så finns det en sak MUCF inte kommer att tumma på och det är kvaliteten.

 - Vi har ett väl genomtänkt koncept fyllt med innehåll som kommer att ge deltagarna en positiv och givande upplevelse. Vi kommer erbjuda ny kunskap, kunskapsstöd, verktyg, metoder, goda exempel och massor av inspiration under de två dagarna. I utvärderingen från i fjol efterfrågades mer engagemang och deltagande av unga och därför har vi inför årets konferens använt oss av en referensgrupp med unga personer från hela Sverige som är delaktiga i planeringen.

Om konferensen blir av enligt plan, vad ser du mest fram emot då?
 - Att jobba med stora event och mötesplatser som UNG IDAG är jättekul, men också en utmaning. När dörren öppnas och deltagarna går genom entrén ska allt vara på topp! Det är upplevelsen hos deltagaren som är det allra viktigaste. Jag ser fram emot den där känslan som skapas i rummet när sista applåden lyfter taket på Folkets Hus i Stockholm klockan 15.00 den 26 november 2020.