Frågor och svar om Erasmus+

Om Erasmus+

Heter programmet Erasmus+ eller Ung och Aktiv? Programmet för utbildning, ungdom och sport (alltså hela programmet i stort) heter Erasmus+. Den del som berör unga utanför utbildningssystemen heter Erasmus+ Ung och Aktiv och inom den kan man göra ungdomsutbyten, Europeisk volontärtjänst, kompetensutveckling för personer som jobbar med unga, möten mellan unga och beslutsfattare och Strategiska partnerskap.

Volontärtjänst, utbyten och kompetensutveckling

Möten mellan unga och beslutsfattare

Strategiska partnerskap

Informationsmaterial om programmet

Kommer ni trycka programhandledningen? Kan jag beställa den? Nej, det kommer vi inte att göra. Den finns att ladda ner från vår webbplats.

Programhandledning

Vi vill sprida information om Erasmus+ i vår kommun, finns det något infomaterial att beställa eller ladda ned? Du kan beställa eller ladda ned vår broschyr om ungdomsdelen av programmet. EU-kommissionen har också tagit fram en del presentationer.

Broschyren Erasmus+

EU-kommisionens webbplats

Kommer ni att ha presentationer av programmet? Vi kommer att hålla informationstillfällen eller skrivarstugor i mån av tid och resurser. Håll utkik efter kurser och konferenser på vår webbplats och prenumerera på vårt nyhetsbrev Vidgade vyer för att hålla dig uppdaterad om nyheter.

Prenumerera på nyhetsbrevet Vidgade Vyer

Våra kurser och konferenser

Vilka loggor ska vi använda om vi har beviljade projekt inom både gamla Ung och Aktiv i Europa och Erasmus+? Man ska enligt avtalen använda sig av de loggor som respektive program har.

Loggor för Erasmus+ (EACEA:s webbplats) (på engelska)

Registrering

Hur registerar vi vår organisation för att kunna ansöka inom Erasmus+? För att kunna delta i Erasmus+ måste du skapa ett användarkonto och registrera din organisation i en särskild databas, EU-kommissionens Participant Portal. Du behöver bara registrera er en gång och registreringen gäller fram till 2020.

Registrera din organisation innan du ansöker

Vi vill börja jobba med EVS, hur skickar jag in intresseanmälan? Ni måste bli godkända som organisation för att jobba med Europeisk volontärtjänst innan ni skickar in en ansökan.

Bli godkänd för att sända eller ta emot en volontär

Om bidrag

Kan man ansöka om något slags nationellt bidrag inom Erasmus+ Ung och Aktiv? Ja, inom delprogram 3 - Påverka politiken, kan du hålla i möten mellan unga och beslutsfattare på nationell nivå.

Möten mellan unga och beslutsfattare