Filmer om EU-valet

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har utsett de tre bästa filmerna i tävlingen om varför det är viktigt att rösta i EU-valet 2014. Två personer har kvalificerat sig för att åka med på vår studieresa till Bryssel och en person vinner en iPad.

Filmtävlingen är nu avgjord

29 april 2014 lanserade Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tävlingen Varför är det viktigt att rösta? inför EU-valet. Där kunde unga ladda upp kortfilmer om varför det var viktigt att rösta. De kunde antingen vinna en iPad eller kvalificera sig till vårt studiebesök till Bryssel och EU:s institutioner i oktober 2014.

Hur vi bedömde

De tio filmer som fått flest röster gick vidare till jurybedömningen. Filmerna bedömdes av en jury bestående av anställda på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. De bedömdes efter kriterierna:

  • kreativitet (vilket kunde handla om metoder men också om vilken vinkel de valde att närma sig ämnet EU-val ifrån)
  • relevans för temat "Varför är det viktigt att rösta?"
  • samt hur tydligt budskapet var.

Bidragen som var intresserade av att kvalificera sig till platser på vår studieresa till Bryssel fick lämna in en kompletterande ansökan, samma ansökan som lämnas in av övriga som vill delta på studieresan. Utöver de två bidrag som kvalificerade sig till studieresan och den som vinner iPaden, tog juryn även fram tre hedersomnämnanden.

Bidragen som får åka på studieresan

EU påverkar oss varje dag

Ett starkt folk i EU gör ett starkare EU

Bidraget som vinner iPaden

Att rösta är din chans att fixa vad som är fel

Hedersomnämnanden

En familj går och röstar

Rösta för freden

EU-valet 2014: varför och hur?