DIGITALT: Konferens om Unga som varken arbetar eller studerar

Varmt välkommen till en konferens om unga som varken arbetar eller studerar.

Collage på unga människor som symboliserar att unga som varken arbetar eller studerar är en heterogen grupp.

UPPDATERAT den 23 mars

Den 26 mars är det dags för vår nationella konferens om unga som varken arbetar eller studerar. Konferensens platser tog snabbt slut och efterfrågan på fler har varit stor. De senaste dagarna har vi dock sett att flera har valt att avboka sin plats. Vi har full förståelse för det och väljer därför att flytta konferensen från en fysisk plats i Stockholm till en digital mötesplats. Oavsett var du befinner dig i landet kommer du alltså att kunna följa konferensen.  

Tack vare en digital lösning finns det också möjlighet för fler att delta. För dig som stod på reservlistan eller inte var anmäld har du nu chansen att följa konferensen ändå. Varmt välkomna!

Konferensen är kostnadsfri. 

Praktisk information

Du behöver inte anmäla dig till konferensen. Men för att kunna följa den behöver du ladda ner något av följande alternativ:

Den 26 mars går du in på https://mucf.adobeconnect.com/webinar/ för att ta del av webbsändningen. Om länken inte fungerar, skriv in https://mucf.adobeconnect.com/webinar/ i din webbläsare.

Om du använder webbversionen, utan att ladda ner programvaran, finns risk för kapacitetsproblem, eftersom det just nu är högt tryck på digitala möten.

Om du behöver teknisk support, ring Scoolia: 0727-29 41 11.

Uppdaterat program

  • Kl. 10: Inledning av Lena Nyberg, generaldirektör och Jennie Bloom-Rudhe, uppdragsledare
  • Kl. 10.15: Hur länge befinner sig unga i livssituationen unga som varken arbetar eller studerar? Vilka olika undergrupper kan vi identifiera? Hur går det för unga som lämnar "uvas" för att studera på folkhögskola? MUCF:s utredare Sara Fransson och Emma Neuman presenterar sina preliminära resultat för första gången. Du är varmt välkommen att ställa frågor till våra utredare. Har du redan nu en fråga, går det bra att skicka den till uvas@mucf.se.
  • Kl. 11: Paus
  • Kl. 11.20: Vilka utmaningar finns när det gäller samverkan och hur kan vi hantera dem? Emma Krantz, förbundschef på Samordningsförbundet Värend som arrangerar samverkansutbildningar, delar med sig av sina erfarenheter av samverkan
  • Kl. 11.45 Avslutning

Vi ses digitalt den 26 mars klockan 10!

Målgrupp

Konferensen vänder sig till dig som i ditt yrke eller som förtroendevald, möter eller fattar beslut om unga som varken arbetar eller studerar.