Hoppa till huvudinnehåll
 
Europeiska Solidaritetskåren

Ansök om Quality Label

För att en organisation ska bli godkänd för att ta emot eller sända volontärer inom Europeiska solidaritetskåren krävs det att organisationen har en Quality Label.

Quality Label är EU:s kvalitetsmärkning som säkerställer att organisationen följer Europeiska solidaritetskårens principer och mål. Med en Quality Label kan organisationer ansöka om budget för volontärprojekt och/eller bli partner i volontärprojekt. Svenska organisationer ansöker om en Quality Label till MUCF som ansvarar för att handlägga och bevilja ansökningar. Quality Label kan ansökas för för hela programperioden (2021-2027).

Ansökan kan ske löpande och är öppen i nuvarande version till och med den 31 december 2021.

Quality Label Application form

För att kunna ansöka om budget inom volontärprojekt måste organisationen först ha skickat in en ansökan om Quality Label. Ansökan behöver inte vara beviljad, men den måste ha inkommit till MUCF.   

Information till organisationer som haft Quality Label eller Ackrediteringar i tidigare programperioder

  • Organisationer som har haft en EVS-ackreditering eller Quality Label för programperioden 2014–2020 behöver ansöka om en ny Quality Label. 
  • Om en organisation har en Quality Label från programperioden 2014–2020 och endast vill medverka som partnerorganisation, det vill säga inte lämna in ansökningar om att driva projekt själv, kommer denna Quality Label vara giltig för hela programperioden 2021–2027. 
  • Har en organisation en EVS-ackreditering sedan innan går det att medverka som partnerorganisation till och med den 31 december 2021. Efter det måste organisationen ha en beviljad Quality Label för att medverka i volontärprojekt inom programmet.

MUCF, nationellt kontor för EU-programmen: