Hoppa till huvudinnehåll
 
Erasmus+ Europeiska Solidaritetskåren

Aktuellt inom Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren

Välkommen till sidan för aktuella uppdateringar inom Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren. Här kan du ta del av den senaste informationen om programmen.

2022-11-11 Vad innebär det "att vara bosatt i Sverige"?

För att vara en giltig svensk deltagare i ett ungdomsutbyte krävs det enligt programguiden för Erasmus+ att man är bosatt i Sverige. MUCF:s definition av ”bosättning i Sverige” är att en person är folkbokförd i Sverige eller att en person under längre period (som regel minst sex månader) och under stadigvarande förhållande lagligen bor i Sverige. Definitionen baseras på förtydliganden från EU-kommissionen och går även i linje med Skatteverkets definition på vad det innebär att vara bosatt i Sverige.

MUCF kontrollerar på slutrapportsnivå huruvida rapporterade svenska deltagare i Erasmus+ projekt är folkbokförda i Sverige.

Erasmus+ Ungdom FAQ

2022-03-02 Med anledning av situationen i Ukraina

Situationen i Ukraina kan påverka pågående projekt. Om ert projekt berörs eller om ni har frågor om hur ni kan planera om ert projekt med anledning av situationen så är ni välkomna att kontakta oss via erasmusplus@mucf.se eller esc@mucf.se

2021-12-15 Bidrag som går att söka nu

Vi uppdaterar kontinuerligt vår bidragssida för att det ska vara lätt att hålla koll på ansökningsdatumen. 

 

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: